inici

La zona del Montcau comprèn tota l’extensió del Parc a l’est de la carretera de Talamanca i al nord de la Roca Petanta, Cova del Drac i canal de Santa Agnès que marca el límit de la zona de la Mola.

Aquesta zona es caracteritza per presentar un vessant est molt rocós que es precipita cap a Sant Llorenç Savall, on hi trobem el conjunt d’agulles més destacable de tot el Massís arrenglerades en la poc transitada carena de les Fogaroses. A l’oest un vessant més suau i boscós, on també trobem algunes cingleres interessants.

Malgrat la gran quantitat de roques en la zona del Montcau l’escalada és restringida a un reduït nombre d’agulles singulars de les Fogaroses així com la Roca Mur, el Cavall Bernat de la Vall i els Emprius (en totes aquestes hi ha una restricció temporal per nidificació de l’1 gener fins al 31 de juliol, detalls aquí) i també a la cinglera dels Òbits on es pot escalar tot l’any.

El punt d’accés variarà en funció de l’objectiu i el gust de l’escalador i en qualsevol cas representarà una bonica excursió que complementarà l’escalada. Els sectors s’han agrupat en funció de la seva orientació Est, Nord o Oest.ROCA MUR
ELS ÒBITS
LES FOGUEROSES
ELS EMPRIUS
CAVALL BERNAT DE LA VALL

Creative Commons License   ©2008-2019 Escalada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac
  Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.
condicions d'ús | contacte