inici

LES AGONIES

Les Agonies és una petita perla a cinc minuts del cotxe, situada entre l’agulla de can Robert i l’aresta de can Marcet. L’accés a aquest sector es fa des del carrer de Granera, seguint el camí marcat que puja cap a la canal de les Bruixes. Un cop situats sota l’agulla de can Robert, resseguim la cinglera cap a la dreta i després d’un flanqueig trobem el magnífic mur desplomat que posarà a prova la nostra “pila”. Continuant un camí mig desdibuixat que s’enfila cap a la dreta trobarem la paret del Meló, un curt desplom amb un parell de vies recentment reequipades.

Originalment s’accedia a la No hagas bromas ... mitjançant una esqueleton d’espeleologia. Quan es va reequipar el sector es va eliminar aquesta escala picant preses a la roca dolenta. Per la Fugazzi es va equipar una entrada de picats independent, malgrat que originalment entrava igual que les altres. La cadena de la via de la Cadena també es va eliminar equipant una entrada que es pot fer en A0 o amb un pas de bloc.

La primera ressenya del sector, apareguda al Desnivel nº 26, clicant aquí.

Les vies del mur principal es caracteritzen per un tram de continuïtat sobre bons forats, i uns darrers metres on es concentren els moviments que donen el grau a les vies. A la No hagas bromas ... s'hi va afegir una reunió intermitja que permet evitar aquest darrer tram. El sector el completen vies com la Coraje un autèntic òs a bloc i les vies explosives de la paret del Meló.

L’orientació est de la paret l’ha convertit en un autèntic rocòdrom natural per a les tardes d’estiu, quan acostuma a estar força concorregut. Aquesta afluència ha portat a inventar diverses combinacions de vies que permeten ampliar-ne les possibilitats.


Croquis per imprimir * Clica sobre la imatge per descarregar el croquis

Núm Nom Grau Autors Any Equipament Observacions
1Foixardero hazlo en A08a+Pere Costaparabolts
2L'esquirol7cPere Costaparabolts
3No hagas bromas que extraploma7c+Manuel VelázquezparaboltsReequipada
No hagas bromas que extraploma R17bparabolts
4El clan del bonsai7c+David TarragóquímicsReequipada 2018
5Fugazzi8aDavid Vallhonrat, Carles VinyalsparaboltsReequipada. Variant Combo agònic entra per Fugatzzi, creua al Clan i surt pel bloc de No hagas bromas … 8a+
6Tom Cruise8a+Pere Costaparabolts
7Via de la cadena7cparaboltsCadena eliminada, pas de bloc d'entrada (7a+) o A0
8Ramon ClotetparaboltsProjecte
9Coraje8aManuel VelázquezparaboltsReequipada. 7c, entrant per la dreta
10Intent fallide7a+Manuel VelázquezparaboltsReequipada 2008
11Tabú7cSanti MarzoparaboltsReequipada 2008. També coneguda com Tendones de acero
* Clica sobre el nom de la via per descarregar el croquis


Creative Commons License   ©2008-2019 Escalada al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac
  Aquesta obra està sota una llicència de Creative Commons.
condicions d'ús | contacte